×

 

 • Ali tudi vam povzroča težave povečana prostata?
  Vas pestijo naslednji problemi:
 • Pogosto uriniranje, še posebej ponoči?
 • Imate šibek curek urina?
 • Vas muči občutek neizpraznjenega mehurja?
 • Na stranišču dlje časa čakate na začetek uriniranja?

 

Imate zdravila za zdravljenje prostate in Vas pestijo neželeni stranski učinki? Zdravila za prostato slabo vplivajo na Vašo spolno moč?
Zgoraj naštete težave so simptomi povečane prostate. Zato Vam svetujemo obisk pri Vašem urologu in pregled, če je tudi za vas primerna nova, minimalno invazivna metoda z vodno paro Rezm.

 

ZDRAVLJENJE BHP

Terapija za BHP oziroma povečano prostato, ki povzroča simptome spodnjih sečil (SSS), vključuje konzervativne pristope (spremembe načina vnosa tekočin, spremembe v prehrani in spremembe življenjskega sloga), zdravila in kirurški poseg. Ko spremembe življenjskega sloga ne zadostujejo, urologi svetujejo zdravila. Zdravljenje z zdravili je redno in trajno. Več kot 50 odstotkov pacientov ne prenaša terapije za BHP. Neželeni učinki te terapije so: nizek krvni pritisk, vrtoglavice, omotice, suha usta, težav želodcu in zmanjšana spolna funkcija.
Ko so možnosti zdravljenja z zdravili izčrpane, je potrebno opraviti kirurški poseg.

Kirurška posega za benigno povečano prostato sta TURP in klasična prostatektomija. Oba posega sta v splošni anesteziji, kar zahteva tudi večdnevno hospitalizacijo ter ponavadi večjo izgubo krvi. Po posegu lahko prav tako pride do neželenih učinkov kot so krvav urin, vnetje prostate in uhajanje vode.

ZAKAJ IZBRATI REZŪM TERAPIJO?

Rezūm terapija sloni na kliničnih študijah in na minimalno invaziven način pozdravi BHP. Torej vsi moški, ki se soočate s povečano prostato, Vam je sedaj na voljo ta nova metoda, ki jo uporabljajo po celem svetu. Z metodo REZŪM se je po svetu uspešno pozdravilo že več kot 100.000 pacientov.
Rezūm terapija

Rezūm je varna, učinkovita, minimalno invazivna in nekirurška metoda zdravljenja povečane prostate. V osnovi gre za ambulantno metodo, ki uporablja naravno energijo, shranjeno v vodni pari, za odstranitev odvečnega tkiva prostate, ki pritiska na sečnico. Sam poseg traja od pet do sedem minut. Primerna je za vse moške, ki imajo težave s povečano prostato ter si želijo izogniti zdravilom za BHP in ohraniti svojo spolnost.

Prednosti terapije rezum:

 •  ambulantni poseg, ki ne zahteva anestezije
 •  prenehanje z jemanjem zdravil za BHP
 •  trajni pozitivni učinek terapije, ki se kaže že po dveh tednih
 •  92 % moških navaja izboljšanje (IPSS score)
 •  ohranjena erektilna funkcija
 •  klinično je dokazano, da je metoda REZOM trajno učinkovita in ne le lajša simptomov BHP.
 •  učinki terapije so dolgotrajni, zmanjšanje prostate, normalen pretok urina

Komu vse je namenjena Rezūm terapija:

 •  moškim, pri katerih je prostata večja od 30 kubičnih centimetrov
 •  moškim, ki imajo predpisana zdravila zaradi povečane prostate (BHP)
 •  moškim, ki slabo prenašajo zdravila za BHP oziroma imajo stranske učinke – moškim, ki želijo zmanjšati prostato in ohraniti erektilno funkcijo

Kako se izvaja Rezūm terapija

Pred posegom je potrebno opraviti natančen urološki pregled. Bolnik se pogovori z urologom o svojih uroloških težavah, katera zdravila jemlje, in če je že imel kakršnekoli posege na prostati. Zelo je pomembno, da se urolog s pacientom pogovori o njegovih pričakovanjih.

Rezūm poseg traja od pet do sedem minut. Pol ure pred posegom pacient dobi zdravila proti bolečinam. Skozi sečnico se uvede instrument.

Nato se prostata izmeri iz notranje strani. Glede na velikost prostate se naredi med štiri in šest oziroma maksimalno petnajst aplikacij. Po posegu se namesti urinski kateter. Pacient odleži eno uro po posegu.

– po treh do sedmih dneh se odstrani urinski kateter
– prvi rezultati se lahko opažajo že po dveh tednih maksimalni učinek terapije se ocenjuje po treh mesecih – nekaj dni po posegu se lahko opazi krvav urin in včasih koščki tkiva – včasih pacienti navajajo boleče, pekoče in bolj pogosto uriniranje potrebno se je izogibati spolnim odnosom dva do tri tedne – potrebno se je izogibati kofeinu in alkoholu dva do štiri tedne

Poseg Rezūm izvajamo v Primarius Medicus, Primorska ulica 8, 2000 Maribor

CENIK:

Cena predhodnega pregleda: 249,00 €
Cena predhodnega pregleda vključuje urološki pregled, transrektalni UZ prostate, uretro-cistoskopijo z rigidnim instrumentom, Uroflow in PSA.

Cena terapije Rezūm: 3.490,00 €

Cena terapije Rezūm vključuje izvedbo posega, set za zdravljenje, ves potrošni material in kontrolni pregled po posegu.

Znesek terapije Rezūm je treba poravnati v celoti po predračunu, pred posegom.